[{“box”:0,”content”:”[if 63 equals=\”\”][\/if 63]\n
\n\n
A New Dawn

[{“box”:0,”content”:”[if 63 equals=\”\”][\/if 63]\n
\n\n
Weer een aflevering met meer gepraat dan muziek deze week. Dat kwam omdat we in een discussie terecht kwamen over wanneer iets nou wel, of geen metal is. We heten natuurlijk wel Metal From NL. Wat vinden jullie? Ook hadden we een discussie over rap-metal, waar we hopelijk een keer de hulp van Davey van Durden bij krijgen.
Verder hebben we het over vrouwen in de metalscene, en staan er in onze playlist van deze week drie vrouwen op de lijst; Mehya en For I am King.
Over twee weken hebben we een speciale aflevering met de finalisten van de Metal Battle. De interviews met Deafened to Death en Hyla zijn al opgenomen, en komen dan in delen aan bod. Ook zullen de interviews daarna online verschijnen via ons Youtube kanaal.
En wie zou er bij komen? Denk jij dat Domspringer, XII Thorns, Crush of Obnoxious gaat winnen? Hou de Metal Battle in de gaten, de laatste halve finale vindt plaats op 11 april in Willemeen!
Je kijkt of luistert Ondergronds Kabaal via Spotify of Youtube.
Tracklist
Martial Mouse – Sheep in the Storm
Nephylim – Circuition
Selkies – Set in Stone
Man As Plague – Portal
Mehya – Colour of the Sea
For I Am King – Liars
De eerste echte studio EP van het Nijmeegse vijftal Kelsey arriveert bijna precies vijf jaar na hun livesessie “Dead Aesthetic”. Deze nieuwe EP weet die live-energie ook geweldig te vangen. De zes tracks kwamen op Valentijnsdag al uit; op het moment van schrijven ruim anderhalve maand geleden. Ik heb hier dus in elk geval niet de meest exclusieve scoop in handen, maar het is natuurlijk nooit te laat om een stukje te schrijven over een plaat die zo fijn is als “Mindfulness Seminar at the End of the World”. Lees vooral verder als je The Chariot, Every Time I Die en The Ghost of a Thousand net zo erg mist als ik.
In de regio Nijmegen heb ik regelmatig sticker zien hangen met daarop een beeld uit de film Psycho van Alfred Hitchcock. Het betreft het schreeuwende gezicht van actrice Janet Leigh slechts een moment voordat (spoiler alert?) haar personage in de douche vermoord wordt. De legendarische scream queen wordt op het plakplaatje vergezeld door het logo van het post-hardcorekwintet Kelsey. Ik moet opbiechten dat ik naar aanleiding van de stickers nooit actie ondernomen hebben; in al die jaren zocht ik nooit op internet naar wat “Kelsey” in deze context dan wel niet had te betekenen. Spijtig, want deze Gelderse wrecking crew produceert een mengelmoes aan chaotische stijlen die ik sinds jaar en dag erg kan waarderen.
Het duurde tot het najaar van 2024. Kelsey was net een maand daarvoor begonnen aan het maandelijks uitbrengen van een single van hun nog te verschijnen EP “Mindfulness Seminar at the End of the World”. Plotseling was daar het nummer “Laissez-faire Support System”, met zijn onheilspellende gitaarpartij met een golvend phaser-effect, of een misschien flanger-effect, of wellicht toch allebei. Gaandeweg het nummer schreeuwt vocalist Nik “fuck the bullshit”. Rauwe punkenergie wordt gecombineerd de kenmerkende complexiteit van mathcore. Tegen het einde van dit fraaie stukje muziek voegt een dromerige synthesizer zich bij het geheel; de vocalen die eerder pontificaal op de voorgrond verschenen, klinken nu vanuit de verte. Maanden later zal deze outro een prettig rustmomentje vormen in een eenentwintig minuten durende intensieve stoomcursus chaos.
De EP begint met “Celia Became a Small Volcano”, dat tevens de eerste single is die Kelsey in de aanloop naar de overkoepelende release uitbracht. Gitaristen Rob en Joep zetten direct in met stevige riff die ergens tussen post-hardcore, metalcore en mathcore valt, maar toch bovenal een stevige portie punk beukwerk oplevert. Een hoekerige, duizelingwekkende leadpartij sluit aan. Op deze opener introduceert Kelsey al gauw de stop-en-startstructuur die later ook een belangrijk kenmerk van deze verzameling nummers zal vormen. “Watch in horror as your family is cast aside” wordt geschreeuwd over een frenetieke breakdown. Naarmate het nummer richting einde raast worden de laatste woorden van die zin vervangen door “burnt alive” en “torn to shreds” (to shreds, you say?). De toon is gezet.
Versterkerfeedback en noise van onbekende kom fungeren als transitie tussen de nu, zoals hoorbaar is voor en na “Unfamiliar Passage”. Het sonische buffet bestaat uit dissonantie, tempowisselingen en een dubbele dosis screams. Op deze tweede track zijn backing vocals te horen van bassist toon, die overigens ook beheerser van de synths is in dit
corekameraadschap. De duale gitaarpartij, versterkt met een moddervette basstoomwals vormen samen een hectische muur aan geluid, die gecompleteerd wordt door passievolle tweestemmige vocalen. Het doet denken aan bands als Every Time I Die en bepaald werk van Converge, op de best mogelijke manier.
De speelse riff op “This is the Girl” lijkt grotendeels gebaseerd te zijn op één akkoord en wordt tussendoor afgewisseld met mathy chaos. In de rustigere momenten waan ik me even in het grensgebied tussen Bloc Party en The Dismemberment Plan, maar Kelsey rukt me als luisteraar echter snel uit die illusie: nog steeds kan de chaos elk moment losbarsten. Op het laatste deel van dit nummer vindt het vijftal ruimte voor een partij ouderwets chuggen, aangevoerd door het energieke en chaotische slagwerkspel van drummer Tommie. Lagere gutturals maken hier eveneens hun intrede. Het leven, maar vooral deze EP, zit vol onverwachte wendingen.
Zo ook op “Burnout Artist”, waarop, na een basbreak, meer atmosferische gitaren te horen zijn, terwijl in het vocale departement gekozen wordt voor spoken word. “Backlash induced cultural whiplash still reverberates in these walls” wordt uitgesproken aan het einde van de eerste paar strofen. Of ik de betekenis helemaal kan doorgronden is irrelevant, omdat deze woorde gewoonweg één van die volzinnen vormen die zuiver fonetisch als fantastisch klinkt. Het roept herinneringen op aan de eloquente woordentovenarij van At The Drive-In, maar ook tot op zekere hoogte aan nummers als “The Approaching Curve” van Rise Against
Bij het slotstuk “Social Claustrophobia”, tevens het langste nummer van deze seminar in mindfulness is mijn eerste associatie Chat Pile. Kelsey trekt inspiratie uit vele bronnen en weet dat te combineren in een geheel eigenzinnig pakket audiogeweld. Over het algemeen is deze afsluiter in de eerste helft wat kalmer dan haar voorgangers; het tempo ligt wat ligger en het geheel klinkt net wat melodieuzer. Het contrast tussen agressieve rechttoe-rechtaan teksten als “Who the fuck do you think you are, I fucking see right through you” en de academische tekst die wordt uitgesproken voor het laatste deel begint, vat de veelzijdigheid van Kelsey perfect samen. “As I slowly rescinded back into my cave, the world forgot about me”. Deze zin luidt het einde van “Mindfulness Seminar at the End of the World” in. Mijn vermoeden is echter dat de muziekwereld niet snel de band Kelsey zal vergeten.
Meer weten over Kelsey? Je vindt ze op hun eigen website.
Traditiegetrouw presenteren de heren van Cryptosis hun nieuwe release bij Poppodium Metropool. Van de kleine zaal in Metropool Hengelo tijdens hun EP Release nu een Headliner productie in de grote zaal van Metropool Enschede. De heren namen The Rifts en Nephylim mee als voorprogramma.
We lopen de zaal binnen en het eerste wat ons opvalt zijn hekken voor het podium. Menig bezoeker van Metropool weet dat die er normaliter nooit staan. Ons oog valt direct op de rookmachines en de pyro die staan te pronken voor op het podium, dat belooft wat. Een groot hoog drumpodium prijkt in het midden van het podium. De backdrops voor Nephylim en Cryptosis hangen.
The Rifts opent de avond, een alternatieve rockband opgericht in 2023 uit Enschede, op de line-up een beetje een vreemde eend in de bijt; de enige rockband van de avond. Het is het tweede live optreden van de band. Ze lopen zelf rustig het podium op om het eerste nummer in te starten. De zaal is nog niet erg gevuld, dat maakt zo te zien voor de band niets uit. De zanger, Maikel van Helsdingen staat energiek op het podium, al beperkt de microfoonstandaard hem wel in zijn bewegingsvrijheid. Vocaal doet het mij erg denken aan Nirvana, muzikaal meer rock met een soms wat meer funky bass sound van basist Douwe Hofstra. Het nummer I don’t like you wordt energie bijgezet door het refrein met zijn vieren te zingen. Met een goede portie energie brengen zij hun nummers aan het publiek. De gitarist geeft aan dat hun EP sindskort op Spotify staat, ben je nieuwsgierig geworden zoek ze dan op want in de metalscene zullen we de heren niet vaak tegenkomen.
Na The Rifts is het tijd voor Nephylim, een vijfkoppige melodic deathmetal band uit het zuiden van het land. Na het winnen van de Dutch Wacken Metal Battle en een 4e plek in de internationale Wacken Metal Battle in 2022 en de Rockcircus Talenttour in 2023 timmeren de heren van Nephylim flink aan de weg. Begin maart bracht de band hun nieuwe album ‘Circuition uit’. Ondanks dat alles hebben de heren nog niet eerder in Twente gespeeld. Tijdens de change over wordt het podium omgekleed en komt de vibe van Nephylim duidelijk naar voren, door aankleding met takken en de backdrop wordt er een sfeer gecreëerd die aansluit bij de stijl van Nephylim.
Het wordt steeds drukker in de zaal, de intro start en geeft een theatrale sfeer, het kondigt een machtige set aan. Vier bandleden betreden het podium en de krachtige vocals klinken door de zaal. Later blijkt inderdaad dat we goed hebben geteld en dat het vijfde bandlid, basist Rens van de Ven, ziek is en helaas de show moest missen. Desalniettemin heeft Nephylim de bas op backingtrack uitstekend weten te mixen en konden zij zo toch nog zorgen voor een optimale set. Na het verzoek van Tijn voor een Wall of Death deelt het publiek zich keurig in tweeen, echter blijft de Wall of Death zelf uit. Het lijkt erop dat het publiek toch liever mee headbangt dan een moshpit start; de volledige front row gaat los en headbangt er stevig op los. Ondanks dat de band nog niet eerder in Twente heeft gespeeld, heeft een deel Nephylim al eerder mogen aanschouwen, voor het merendeel is dit de eerste keer. Tijn verwelkomt de mensen in de Nephylim Familie. De set is krachtig en wordt goed ontvangen door het publiek, zelfs zo krachtig dat Martijn Paauwe tijdens het laatste nummer zijn drumstok door midden slaat. Al met al laat Nephylim met een sterke set zien en maakt duidelijk waarom zij een gedegen naam zijn in de Nederlandse metalscene. Met het nieuwuitgebrachte album, en de strakke set zullen we zeker meer van deze band gaan zien in de toekomst.
Hierna is het eindelijk tijd voor Cryptosis, een headliner production show, een nieuw album, het beloofd iets heel gaafs te worden. Het machtige drumpodium is een echte blikvanger, de grote backdrop, microfoonstaandaarden en twee banners geven direct al een bepaalde sfeer. Celestial Death is de titel van het album, met de lichten en aankleding komt deze vibe ook duidelijk naar voren. Het belooft iets gaafs te worden. We zijn zeer nieuwsgierig naar wat het drietal heeft bedacht.
Het intro start, en in combinatie met de lichten en de aankleding wordt er een futuristische, ‘celestial’ vibe gecreëerd, een soort extase. Iedereen lijkt zeer onder de indruk, het is een nieuwe vibe, iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Dit is echt uniek! Lang tijd om dit op ons in te laten werken hebben we niet, want dan blijkt dat de heren zeker grootst hebben uitgepakt en zetten de zaal letterlijk in vlammen. Terughoudend met de pyro’s zijn ze zeker niet de vlammen blijven maar komen, heel erg gaaf!
Integraal komen de nummers van Celestial Death voorbij. In ‘Silent Call’ geven de backingvocals van Frank nog extra kracht bij. De balans tussen de vocalen van Frank en Laurens geven een extra laag met kracht en agressie maar ook energie komen allen duidelijk naar voren. Het vormt de sound van Celestial Death(metal).
Aan de rode wangen van de heren te zien moet dit op het podium ook ontzettend warm zijn, tussendoor vraagt Laurens aan het publiek of ze het al warm hebben, ‘zij in ieder geval zelf wel.’ Hierna volgt het nummer ‘Absent Presence’ met wat meer doom metal invloeden, maar alsnog met een opbouw naar een vlotter tempo. Het geeft een fijne afwisseling tussen de nummers.
Hierna volgt een kort dankwoord, opluchting; het album is er eindelijk na jarenlang er hard aangewerkt te hebben. Century Media als label wordt bedankt, maar ook de mannen achter de schermen van de productie en Metropool. Daarnaast overheerst er met name trots, trots dat ze dit mogen neerzetten in hun hometown, met overwegend veel bekenden, familie, vrienden, maar ook zeker fans!
Ondanks dat de heren met z’n drieen zijn, weten ze het podium te vullen, de rookmachines, de pyro ook maar het machtige spel en de cohesie met de backingtracks van de heren maakt dat er echt iets neer wordt gezet, het podium wordt gevuld en een machtige sound wordt overgebracht.
De heren lopen het podium af, Celestial Death is ten gehore gebracht. Maar dat lijkt niet alles te zijn, de de backingtracks houden de spanning in de zaal hoog. Benieuwd wat er nu gaat komen. We zien Marco het podium weer betreden en start ‘Prospect of Immortality’ een nummer dat we al van het vorige album Bionic Swarm herkennen. Wat mij ook deze keer weer opvalt naast het strakke en technische drumspel is plezier, genieten van hetgeen wat er is neergezet en genieten van de beleving van de muziek zelf.
Tijdens het een na laatste nummer ‘Conjuring the Egoist’ ook van het album Bonic Swarm ontstaat een moshpit. Men kiest ervoor om de show te bewonderen, mee te juichen, en flink te headbangen. Maar toch lukt het hen niet om volledig stil te blijven staan waardoor een goede moshpit toch nog zijn intrede doet.
Ook tijdens het laatste nummer ‘Transcendence’ wordt er nog even flink gebruik gemaakt van de aanwezige rookmachines en pyro. Het publiek juicht de band toe en klapt hard wanneer de laatste noten zijn gespeeld. De heren maken nog een foto met het publiek, waarbij ook een gevoel van trots overheerst. Ze geven aan even een wat minder bezweet shirt aan te trekken waarna ze richting de merchandise komen. Hier zien we ook dat zij alle tijd uittrekken voor hun fans, familie en vrienden om een praatje te maken, de nodige foto’s te schieten en handtekeningen te zetten.
Cryptosis heeft deze avond laten zien waar zij toe in staat zijn; een hele dikke strakke en vlammende headliner production show met een eigen sound en vibe! Hier gaan we over de hele wereld zeker nog meer van terug zien!
Meer weten over Cryptosis? Je vindt ze op hun eigen website.
Alle releases van 2025 beluisteren? Check onze Spotify playlist voor 2025.
Anonemia – Catharsis
Nephylim – Circuition
Marrow of Man – Decimation of the Spirit
An Evening With Knives – End of Time
Cthuluminati – Tentacula
Spit for the Masses – Milk Cartons
Aran Angmar – Ordo Diabolicum
Von Mollestein – Vuistenregen
Neroth – Transcendence
Photon Flux – Hypofrontality
ZubZero – Perverseverance
Scholastics – Scholastics
Mehya – Colour of the Sea
Complication – At The Battlefield
Aran Angmar – Crown of the Gods
Unnerve – No Longer Human
Gallamesh – Lotus
Reformist – Refraction
Torn from Oblivion – Portrait of Empty Faces
Athena’s Warship – Echoes
ZubZero – Chronicles
Phantoms of Phobia – Obsessions
Colossal – Fire
Bas Rovers – New Bing Bang
TerraDown – A Failure in Me
Posture – Redemption
Cellar Pigs – As The Crowd Flies
Ann My Dice – Shutdown
Thammuz – When Darkness Comes
Inherited – Purge
Walg – Pijnlichaam
Cellar Pigs – Evolution of the Soul
Alle releases van 2025 beluisteren? Check onze Spotify playlist voor 2025.
Hologram Earth – City of Gold
Xavernah – Absence
Noctambulist – Noctambulist II: De Droom
Shagor – Lyksalver
Kelsey – Mindfulness Seminar at the End of the World
The Aurora Project – EVOS12
Schavot – Verstrikt in Halflicht
Drovich – Weagen Fan Pine
Spicy Xicht – Spiral
Ter Ziele – Embodiment of Death
Deeproot – Gemini
Neroth – To Burn
Sugar Spine – Burnt beyond Recognition
Schavot – Tussen droom en werkelijkheid
Anonemia – The Deep End
Bigmoth – Tear Down These Walls
Nephylim – Circuition
Photon Flux – Pyroclast
Cthuluminati – Abysmal Quatrain
Cryptosis – Static Horizon
Black Rabbit – Malevolent Glare
Headless Hunter – The Metal Jam
Anonemia – Boogeyman
Photon Flux – Introversum
Deafened to Death – TOPDOG
A Life Aligned – Blameisionists
No Kings Allowed – Faceless
Anger Machine – Deadline Flatline
Inner Cabala – The Remnant
Alle releases van 2025 beluisteren? Check de Spotify Playlist van 2025!
Phobia Unleashed – Headbanger
Mosaic – Admonission
Grafjammer – De Tyfus, de Teerling
Festering Existence – Raised from the Voices
Unmaker – Plague Mankind
Aortic Rupture – Tales of the living Dead
Veenlijk – Galgenberg
Defender – City Ad Mortis (re-issue)
Necrotesque – Love & Pieces (split EP)
Sacramental Carnage – Death is on the way
Nick Wilschut – Decades of Inhumanity
Remain Untamed – Pharmaceutical Madness
Anonemia – House of Mirrors
Nephylim – Inner Pardigm
Reaching As We Fall – Daybreak
I’ll Get By – Embrace
Daemorthan – Severed Foot Beach
Xavernah – Ozymandia
The Infamous Nameless – Realise
Flames of Surtur – Waltz in Blood
Written in Blood – Firestorm
Kelsey – Burnout Artist
Phantom Elite – Good Guy
Shagor – Afschynsel
Bildtstar – Black Widowmaker
Cryptosis – Reign of Infinite
Inner Cabala – Feathers
Zubzero – The essence of our existence
Anger Machine – Parasite
Degenerate – Servitor
Nick Wilshut – As the blood ran cold
None shall fall – the last time
Noctambulist – Gevoelsmens
Torn From Oblivion – Banshee
Demichron – Resolve
A Life Aligned – T.H.H.S.
Drovich – Ein Fan’e Tiid
Flames of Surtur – Engraved
Photon Flux – Hypofrontality
Caracea – Desolation
Nick Wilschut – Spawn from Ether
Nick Wilschut – The higher stat of Stupidity
Trickstate – Issue
Flames of Surtur – Maddening Substance
Walg – Ego Dood
Epica – Cross the Divide
Terra Down – Somatic
Daniel Brooke – BRTNYSPRS
Shoot the Messiah – Monograph of a Serpent
Ctuhuluminati is back after an almost 6-year hiatus! Tentacula is the second full length from the band, that might be best described as progressive black/doom. Tijn checked out the album for us, and wrote down his thoughts. Let’s dive in!
We know that Cthuluminati knows how to tell stories through music. Tentacula is another great showcase of that talent. Cthuluminati is the band from Devi Hisgen, who we also know from The Color of Rain, amongst other projects. The band started out in 2015, from the remnants of Marquis, and has since released an album and a few singles. Tentacula is the second full length by the band.
The album consists of 6 songs. 4 of which are lengthy songs with 2 exceeding 10 minutes and 2 are just under 10 minutes. Longer songs can be difficult to execute since you need to be able to keep people invested for a longer period of time (which is especially hard in modern times where the attention span is generally dreadfully short). This feat is no challenge for Cthuluminati however. The songs remain intriguing and there’s so many layers that you can listen to it a few times and keep discovering new things.
From black metal vibes to progressive grooves and at times psychedelic tones, the songs have it all. While you could listen to it as background music while doing chores, I’d definitely recommend to take you time to listen and process everything that is happening. Close your eyes and let Cthuluminati take you on a journey through their realm. I’m positive that what H.P. Lovecraft had imagined when he created Cthulhu, this album would be a great way to express the realms of darkness.
The guitars, vocals, drums, bass (and all the odd background noises) show an incredible variety of sounds, with the guitars ranging from calm and ambient to shreddy sweep picking. The vocals are impressive with a wide vocal range and a lot of different, well executed, techniques. High singing may be popular, but it’s refreshing to hear great singing in a lower register. Their last song Mantra also adds some throat singing, which is a great addition, not just because the title but also being another showcase of their abilities.
As I said before, close your eyes and let Cthuluminati take you on a trip through the realms of darkness. Great work everyone, I’m a fan.
Tracklisting:
Want to know more about Cthuluminati? Check them out on their own website.
[{“box”:0,”content”:”[if 63 equals=””][/if 63]n
nn
nHailing from:
nGenre: symphonic
nn
nWebsite
nFacebook
nInstagram
nYoutube
nSpotify
nBandcamp
n
nSpotify playlist:
nn[if 59 not_equal=””]
n[55]n“},{“box”:1,”content”:”
[if 48 not_like=””]
[/if 48]n nn
nHailing from: nGenre: symphonicn
n[if 47 not_equal=””]Website [/if 47]n[if 62 not_equal=””]Facebook [/if 62]n[if 53 not_equal=””]Instagram[/if 53]n[if 58 not_equal=””]Youtube[/if 58]n[if 56 not_equal=””]Spotify[/if 56]n[if 57 not_equal=””]Bandcamp[/if 57]nn[if 59 not_equal=””]nSpotify playlist:n
n
DELAIN has started a thrilling new chapter and is ready to storm the globe again. After experiencing a lineup change in 2021, Martijn Westerholt (founder/main songwriter/keys) was rejoined by long-time members Ronald Landa (guitars) and Sander Zoer (drums). In early 2022, DELAIN was further strengthened by the addition of Diana Leah (vocals) and Ludovico Cioffi (bass) completing their dynamic lineup in time to record the band’s highly anticipated seventh studio album DARK WATERS which was released via Napalm Records on February 10, 2023.
DELAIN has seven studio albums and three EP’s to its name, including guest performances from the titans of the scene, among others: Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION), Marko Hietala (NIGHTWISH) who is a returning guest on the new album DARK WATERS, and Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY). Having toured the globe with bands like NIGHTWISH, SABATON and WITHIN TEMPTATION, and having rocked festivals like WACKEN, GRASPOP, and DOWNLOAD, DELAIN has strongly carved its niche within the scene as one of the original early generation bands in the genre. With its revitalized lineup, including the stunning and breathtaking vocals by Diana Leah, DELAIN is set to continue their legacy and forge new paths within the metal scene.
nn[if 54 not_equal=””][/if 118]nnn
n
[{“box”:0,”content”:”[if 63 equals=\”\”][\/if 63]\n
\n\n
Wij zijn Ramgoat,een crossover hardcore band uit Utreg.
Het begon allemaal zo’n 35 jaar geleden, toen we druk bezig waren met tapetraden, bands kijken en zelf ook in bandjes gingen spelen in de stijl van die tijd, met veel ouwe school hardcore, thrash en death metal invloeden.
Znolf en Ozzie waren in 90’s nog een tijdje samen in een hardcoreband gespeeld, maar het contact is daarna verwaterd. Toen in 2019 de crossover pioneer Excel in Eindhoven speelde kwamen Znolf en Ozzie elkaar daar tegen en ontstond het idee om weer te gaan jammen. Het is dan wel handig om een drummer en bassist te hebben en die hebben we gevonden in Rene en Joris.
Wat begon met een beetje jammen voelde al snel als een band en we besloten om meer nummers te maken en zelf een demo op te nemen.
In 2023 hebben we de ‘Slam of Death’ demo opgenomen. Een rauw gebeuren met dezelfde d.i.y. vibe als alle bands waar we in de 80’s en 90’s mee opgegroeid zijn. Denk aan D.R.I. in de blender gegooid samen met wat Righteous Pigs, Terrorizer en Repulsion. Voeg daar een vleugje zombies en veel skateboarden aan toe en je hebt RAMGOAT!
Ramgoat is:
Znolf – Gitaar
Ozzie – Zang
Rene – Drums
Joris – Bass
\n\n[if 54 not_equal=\”\”][\/if 118]\n\n\n