Search

Releasedate: 12.10.2024

Ik kende Klaiton al, voordat ik ook maar een track van ze had gehoord. Dat kwam omdat ik de gasten van Inherited interviewde voor MetalFromNL, en zij heel enthousiast vertelden over de band van hun ouders. Klaiton. Een technische oldschool deathmetal band, die echt MOEST luisteren. Maar ja, er stond nog geen muziek online. Tot nu. Tijd om er eens voor te gaan zitten en te horen waar de winnaars van de Metal Battle hun talent vandaan hebben. 

Over Klaiton

Klaiton is een band uit het zuiden van Nederland. Uit de resten van Polluted Inheritance en Burial ontstond in 2013 de nieuwe band Klaiton. Opgericht door Erwin Westdorp (de vader van) en Stefan Verdoorn, aangevuld met dummer Ronald Camonier (ook een vader van) en Steven Vrieswijk ontstond de technische oldschool deathmetal band. De zanger werd uiteindelijk gevonden bij onze zuiderburen, en het plaatje was compleet. In de lokale scene hebben de mannen inmiddels een cultstatus opgebouwd. Het kan dan ook niet anders dat Kashfest, waar de mannen hun debuut EP presenteren, helemaal vol zal staan op 12 oktober. 

Behind the Ritual & Fearing the Other 

We knallen er meteen met een lekker tempo in en beginnen met Behind the Ritual op deze E.P. Er valt niet omheen te draaien dat Klaiton voor de Oldschool Death Metal sound is gegaan maar met een moderne productie. De HM2 op standje 10 is niet te missen & de zang ligt er lekker op. Het geheel zit goed in elkaar. Behind the Ritual is nog maar een opwarmertje want daarna rammen we door met Fearing the Other. In mijn oren, 1 woord; heerlijke bak herrie. De flow zit er goed in en het tempo neemt dan ook niet af. Ik zit dan ook terwijl ik dit type lekker mee te deinen. 

Scavenger 

Ik denk toch wel mijn favo van deze EP. We beginnen met een audiosample waar we daarna gelanceerd worden in bruut Death Metal geweld. Heerlijk! Het rappe begin wordt moeiteloos afgewisseld met een lomp maar zeker stankface waardig tempo en bijpassend gitaargeweld. Na dat je je gezicht weer terug in vorm hebt gedrukt gaan we door met een smaakvolle solo die weer moeiteloos over gaat in standje boos kijken. De vocalen op dit nummer vind ik bijzonder sterk trouwens. Chapeau voor de producer. 

Silence & Testament to Greed 

 Er is niks stil aan het nummer Silence. Dit nummer, die wat rustiger van tempo is, is net zo mee-dijnwaardig als de rest van deze E.P. Het voelt bijna doom aan tot de drums het oppakken en het tempo wordt opgevoerd en de solo erover heen walst. Silence is voor mij duidelijk een nummer met wat gemixte stijlen maar de boven toon blijft Death Metal. Het laatste nummer is Testament to Greed, je wordt letterlijk omver geblazen door de thrash beïnvloede riffs en drumwerk. Verder een nummer wat perfect past bij de rest van de E.P. Ik voorzie dat dit nummer live de nodige moshpits zal opleveren trouwens. Neem maar een verbanddoosje mee bij een volgende show van Klaiton, je zal het nodig hebben. 

Eindoordeel. 

Bruut, lomp en een flinke dosis kettingzaag. Zo kan ik het beste Behind The Ritual van Klaiton omschrijven. Zware gitaren die afgewisseld worden met smaakvolle solo’s en denderende vocalen. Overall; twee duimpjes omhoog voor de papa’s van Inherited, niks meer aan toe te voegen.

Tracklist:

Scavenger
Silence
Testament To Greed
Fearing The Other
Behind The Ritual

Meer weten over Klaiton? Je vind ze op Facebook.

share this post:

Facebook
Threads
WhatsApp

You may have missed:

MetalFromNL is a passion project started by Nicky van der Schaaf. Currently we work with volunteers to grow our platform. 

Contact us

Temporary

Still a work in progress!