Search

Zaterdag 9 September stonden Neverus en Terradown in de kelder van Dynamo, om in huis thuisprovincie Brabant een vette avond neer te zetten. Roy en Kimberley waren er bij om verslag te doen van de avond.

Neverus is een band uit de omgeving van Eindhoven, en beschrijven hun muziek als ‘Majestic Death Metal.’ Het komt een beetje overeen met Scandinavische melodische death metal zoals; Wintersun of Norther.

Neverus

We zijn iets te laat, Neverus is al aan het spelen. Tijdens de kaartcontrole zingen we ‘Banish and Burn’ mee, de medewerker vraagt of we fan zijn. Dat zijn we zeker!

De zaal is halfvol,  de sfeer nog rustig maar actief het publiek heeft er al zin in! 

Neverus zet een strakke show neer! Ze gebruiken eigen lichten en rookmachines waarmee ze de kelder van Dynamo omtoveren tot een professioneel podium. De lichten die additief worden toegevoegd door Dynamo lijken het publiek met enige regelmaat proberen te verblinden. 

Er is veel dynamiek op het podium, Robin (gitaar), Roman (bas) en Jack (gitaar/vocals) wisselen elkaar geregeld af van plek en hebben een goede interactie met elkaar.

Het publiek kan Jack’s humoristische tussen praatjes en interactie goed waarderen. Zo gaan we naar de ruimte voor het nummer ‘Lazarus’ en moeten we even diep in onszelf kijken bij ‘Send my spirit high’. 

Jack besluit ook een aantal keren van het podium af te gaan om samen met het publiek te spelen en headbangen. Al lijkt Jack tamelijk ongemakkelijk in het publiek, terwijl hij op het podium volledig in zijn element is. 

Helaas was het geluid wat minder. Veel drum en bas, gitaren nauwelijks hoorbaar en de backing vocals leken harder te staan dan de main vocals. Iets dat we tijdens een eerder optreden ook al opmerkte. 

Alle nummers die de band speelt deze avond komen van het album ‘Burdens of the Earth’, dat op 21 april 2023 uitgebracht is. Nu 1,5 jaar later is het toch wachten op nieuwe muziek.

Het publiek is in ieder geval erg enthousiast en Neverus heeft er vast een aantal nieuwe fans bij! Aan het einde van de set word publiek, Dynamo en de band bedankt en moeten we natuurlijk nog even op de foto.

Terradown

Terradown is opgericht in 2016 en spelen ‘Groovy Melodic Death Metal’ met een lichte theatrale touch on stage. Door stijlen te combineren creeren ze daarmee echt een eigen sound.

Na een korte pauze, zijn we terug in de zaal die inmiddels wat voller is. Terradown maakt zich klaar om hun set te beginnen, terwijl het publiek hen enthousiast gade slaat. 

Vanaf het eerste moment hebben ze een volledige stage presence. Er is een ware harmonie tussen de bandleden die elkaar geregeld van plek afwisselen en samen spelen. De zanger maakt regelmatig ruimte voor de andere leden, door meer op de achtergrond te gaan staan.

De combinatie van stijlen zijn goed met elkaar verwoven, en brengen Melodische Death Metal met af en toe rustige emotionele passages die met enige theatrale performance goed gebracht worden, gevolgd door heavy breakdowns. De clean zang kwam aan het begin niet altijd even goed uit de verf. Maar later bij het nummer ‘Checkmate’ werd het een stuk beter. 

De interactie met het publiek is top, en wanneer er gevraagd word om een pit ontstaat deze ook vrijwel gelijk. De energie on stage spat er vanaf en ook in de zaal word Terradown goed ontvangen. Ook het licht is iets beter en worden we niet meer geregeld verblind zoals eerder op de avond.

Aan het einde van de set vraagt het publiek om een encore! En na een kort overleg en duim omhoog spelen ze ‘Break your Chain’. De energie zit er bij de band en bij het publiek nog goed in, wat deze track een mooie afsluiter van de avond maakt. 

We besluiten even uit de drukte te gaan en later terug te komen voor merch en een praatje met de band.  Omdat een aantal uit onze groep nog merch willen, van zowel Neverus als Terradown. Helaas blijkt bij terugkomst dat de bands alles al hebben ingepakt, en wil de beveiliging van Dynamo ons allemaal graag weg hebben. De merch van Terradown word snel even uitgepakt en zelfs Jack Streat van Neverus staat bij de lift merch uit te pakken, terwijl de beveiliging ons naar buiten probeert te kijken tijdens de betalingen. En zo fietsen we bepakt met onze nieuwe merch, napratend over de avond, door de regen terug naar huis.

Al met al een top avond met geweldige muziek in de Kelder van Dynamo! 

Meer zien van Neverus en Terradown? Je vindt Neverus op hun eigen website, op Facebook of in onze database. Je vind ook Terradown op hun eigen website, op Facebook of in de database.

share this post:

Facebook
Threads
WhatsApp

You may have missed:

MetalFromNL is a passion project started by Nicky van der Schaaf. Currently we work with volunteers to grow our platform. 

Contact us

Temporary

Still a work in progress!